Varoitus

*** Kirjoitukseni saattavat sisältää jotakuta herkkää sielua ja tosikoita vanhigoittavaa tekstiä. Kirjoitusvirheitä blogissa esiintyy runsaasti joista minä kirjoittajana otan täyden vastuun ja pahoittelen lukijoille tästä asiasta aiheutuvaa mielipahaa.***

Blogin sisältö on vielä hakusessa, kirjoitanko päiväkirja omaisesti vai teemojen mukaan? Saas nähdä.

Koirani ovat siis 5 vuotias leikattu kultainennoutaja narttu Emma ja kohta 3vuotias australian paimenkoira narttu Miina. Saatan teksteissäni käyttää koirastani nimeä vaahtopää/sekopää/ oikea narttu yms. tarkoittamatta näillä sanoilla mitään sen syvällisempää. Koirani ovat monelta osin rotunsa tyypillisiä edustajia, toisinaan enempi tai vähempi olematta kuitenkaan muuta kuin ihan tavallisia koiria. En peilaa koiriani paljoakaan rotumääritelmiin, vaan rotutyyppiin. Toinen koirani on vilkas, terävä paimenkoira toinen on pehmeä, rauhallinen noutaja. Sitä ne ovat olleet pennusta saakka huolimatta minun koulutuksen tuomasta turmiollisesta vaikutuksesta.

Itse olen vapaa täti-ihminen, joka on hurahtanut koiraharrastukseen ihan totaalisesti. Hakuilu on meidän päälaji aina..... tuloksista viis. Siis ei viis, kun ei yhtään ainakaan vielä tai ehkä ei koskaan. Itselläni on hieman kasvatusalan koulutusta mutta koirien koulutuksessa en tähtää hampaat irvessä tuloksiin, muiden neuvomiseen tai liikeenohjaajaksi sun muuksi. Opettelen nyt vain omien koirien koulutusta, nöyryyttä ja kärsivällisyyttä.

Emma on tällä hetkellä hakemassa uutta harrastusta ja harrastusryhmää. Hakuryhmässä koulutan vain Miinaa. Emmalla on alkavaa nivelrikkoa kyynerpäissä ja c-lonkat. Koira ei tule koskaan kilpailemaan pk:puolella. Emma on vesipeto, joten ehkä kokeillaan 50 metrin perhosuintia tai vepeä joskus. Miinan kanssa ollaan myös  tokoiltu pääasiassa keskenään  ja agiliidetty pääasiassa muiden avustuksella.

Jos törmäät meihin kadulla tai muualla koirani saattavat vaikuttaa siltä, että niille ei ole koskaan mitään opetettukaan, mutta usko tai älä tämä on vain harhaa.