Kahdesti on nyt tokokoe peruttu, niin henk.koht syistä, että en lähde niitä tässä setvimään, mutta....... kyllä koitellaan.

Lumppunen ei taida tänä kesänä päästä paimentamaan, mutta katsotaan josko........me pidetään silmät auki, jos lampaita näkyisi tai päästäisiin oikeisiin piireihin niitä laskemaan. Ehkä me ruvetaan vepeilemään. Kahellaan, Lumppusella on niin pentu vielä tai lapsen sieluinen. :) Varsin hauska koira, jolle ei voi kyllä povata suurta tottis sukseeta, mutta jos vaikka arvostelukäytänteet muuttuvat. :) tai sitten asiat menevät toistepäin mitä itse mietin, Lumppunen on niin rauhallinen. Meinaan, että Miinan luonnetesti oli täysin toisenlainen kun odotin, mutta niiden varaan en enää usko. Täytyy vain valita oikea tuomari ja asenne.

Hakutreenit joka toisella kiintorullalla sujuivat loistavasti Lumpulta. Miinalle otin helppoja ja lopuksi suoralla palkkauksella. Laatikoita tehdään seuraavissa treeneissä.

Emmalla ei onnistun vepessä esineen vienti, painostettiin,sun muuta, mutta ei auttanut. Dammyt kuuluvat Emmalle ja vain Emmalle. :) Noh, seitsemän vuotiaalla saattaa olla melko piintyneitä kuvioita ja kun dammyja on alunperin vain haettu eikä viety........ haastava pala kerrakseen.