Oltiin viikonloppu hakuilemassa Lumppusen ja Miinan kanssa. Oli oikein reipas ja rento treeniporukka. Kiva on hakuilla mukavassa seurassa.  Koiran kanssa harrastamisen pitää olla antoisaa.

Miinan kanssa treenattiin lauantaina. Risteily ei suju ja koira työskentelee taaksepäin. Tiedä häntä saadaankos sitä korjatuksi koskaan.(Vanha totuus siitä että koira palaa aina aikasemmin oppimaansa) Opittiin että etukulmiin pitää aina laittaa maalimiehet jotta koira varmasti tarkistaa kulmat kisoissa. Radat kantsii tallata pitkiksi, että ohjaaja pääsee etenemään  tarpeeksi ja että koiraa saa heesata hieman yli äärirajan, ei se niin helposti säry.

Käytiin hakuilun lomassa ihan mielenkiitoisia keskusteluja esim:

1.Onko heiluvat haamut tarpeellisia, koira oppii vain käyttämään silmiään. - Minusta niitä voi käyttää koiran motivoimiseen ja suorien pistojen tekniikka opetteluun sekä nuoren koiran mielikuviin pitkillä matkoilla.

Mutta totta on että koiran pitäisi osata jo tuolloin käyttää nenääsä maalimiesten etsimiseen. Itselläni ei ole varmaan kauheasti huolta, koska mun hörhöt eivät ehdi mitään silmillään etsiä.

2. Koiralla pitää olla ilmaisu kunnossa ennen kuin sen tuo metsään.  -En ole ollenkaan samaa mieltä, nuoren koiran pitää tottua bongailemaan metsässä ukkoja ennen mörkövaihetta. Metsä ja vieraa ihmiset pitää siedättää nuorelle koiralle ennen kuin se kerää huonoja kokemuksia ja oppii muita kujeita. Mielikuva mukavasta hepusta joka syöttää nameja ihan heti vaan koiralle kaaliin.

3. Maalimies kuljettaa koiran pois piilolta. - Musta se on siinä vaiheessa ihan sama, meillä ainakin nameja saa vähän väliä joten koko juttu on kokenut aika inflaation. Toiseksi minun koirille on kovempi paikka olla tai pysyä vieraan ihmisen luona ja olla vaan. Namien syöttely kuljetuksen aikan ei ole kovin suuri juttu. Kolmanneksi miksi maalimiehen pitää tuoda haukkuva koira pois piilolta, kun se ei ikänäs sieltä saa pois lähteä.

Lumppusen kanssa päästii kokeilemaan tuuliharjoiteita, vaikka tuuli oli minusta aika olematon. ( Itse toivosin että ekoissa tuuliharjoitteissa tuulisi kunnolla)  Eli maalimies piiloon kunnolla ja me mentiin Lumppusen kanssa vastatuuleen ukko kohden niin pitkälle kuin pystyttiin ilman että Lumppu näki maalimiestä. Sitten kun näkyi ottavan hajun koira takaisin ja lähetys maalimiehelle. Matka oli aina jotakuin viisimetriä eli tosi lyhyt, jotta koira muistaisi mitä tehdään.  Kyllä se Lumppunen nenäänsä käytti ja  otti hajut ilmasta. Aika kokematon ja hörhö se on, mutta eiköhän se siitä. Toistoja ja toistoja.