Löysin perillekin, hyppyrimäen rinteessä kävin. :) Ei tullut tulosta meille. Tottis ei mennyt edes tuurilla. Tuomari oli tosi kiltti.

Aloitettiin esineruudulla, jota koira ei ole oikeasti aikuisten oikeasti tänä vuonna treenannut kertaakaan. Jagesssa otin viime viikolla kentän viereiseen ojaan.  Esineruutu siis 29 pistettä, oli ohittanut lasten kengän, mutta muuten kaunis suoritus.

Sitten tottis...... Jessus. Nyt vasta kahdeksan vuoden jälkeen alan pikkuhiljaa tajuta, minkä työn tottis vaatii. Viikko ei riitä opettamaan noutoja, kun en viime kesänä vielä hyppyyttänyt. Eli ongelma on että on liian innokas kapulalle ja karkaa. Nyt sitten olen viime viikolla kieltänyt koiraa ja tuloksena on innokas noutaja joka kiertää hypyt. Noh, treeniä vaan. Pitäs vaan treenata myös porukassa.

Paukkuarka Lumppunen ei ole, vaikka ohjaaja parhaansa mukaan yrittää koirastaan sitä tehdä. Hyppäsin varmaan kymmensenttiä ilmaan ekasta laukauksesta. Noh, Lumppunen kyllä käänsi päätään äänen suuntaan. Jotenkin epäreilua, että laukaukset tulevat koiran takaa, en tiedä onko sen oltava niin.

Parin tottis kesti ja kesti, kapulalla leikkiminen oli Lumppuselle liikaa ja lähti parin hyppynoudosta hakemaan itselleen kapulaa, pysäytin kyllä koiran, mutta paikallaolo meni. Kaikki muukin oli sen jälkeen sitä sun tätä. Eteenlähtystä pitäisi kanssa treenata enempi kuin viikko. En edes tiedä miten sen voisi järkevästi opettaa niin että koira toimii kaikilla kentillä, kyllähän se tuttujen kenttien laitaan menee, kun on opetettu, mutta ......  sitten kun on vieras kenttä. Mutta empäs sitten jännittänytkään esineruudun jälkeen, on se jännä. Mukava tuomari auttoi kyllä asiaa. Sanoi vain kiltisti että ei ollut tämän koiran päivä. Ei ollut ei.

Eikun treeniä,  minusta on mukavaa treenata  tottista,  pitäs vaan yrittää  saada sukulaiset ja tuttavat kentälle heittelmään kapulaa yms.

Miina ilmoitettiin eilen agikisoihin ja puolituntia sen jälkeen koira sotkee koko kuistin vereen. Etutasussa on kaksi haavaa, antura lisäksi  halki.  Alma on ekalla antibiottikuurilla, toivottavasti myös vikalla. Sen pitäminen levossa onkin vähän hankalaa. Lumppusparka on ainut johon voin suunnata koko tarmoni. :)

Alan kyllä itsekkin uskoa näissä koiraympyröissä salaliittoteorioihin ja hyvä veli kiltoihin. :)